home home harta site harta site favorite adauga la favorite
consultatii juridice
consultatii juridice
colaboratori
Reabilitarea Judecatoreasca
Modalitatea legala de integrare in societate a fostilor condamnati.
Infractiuni contra Patrimoniului
Abuzul de incredere, inselaciunea, delapidarea, gestiunea frauduloasa, tulburarea de posesie.
Mosteniri - Succesiuni
Transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre succesori.
Infractiuni contra Autoritatii
Protectia acordata de Codul Penal acelor institutii ce reprezinta o autoritate a statului.
Uzucapiune
Modalitate de dobandire a dreptului de proprietatea sau a altor drepturi reale
Divort-Partaj
Mijloc de desfacere a unei casatorii, prevazut de Codul Familiei.
 
marturisiri
Florin E, nespecificat
Stimati domni, va multumesc din tot sufletul pentru atentia pe care mi-ati acordat-o si mi-ati raspuns referitor la problema cu care ma confrunt....
Iuliana D, nespecificat
Va multumesc pentru atentia acordata mesajului meu. ...
Stoian A, nespecificat
Va multumesc mult ptr raspuns si intradevar articolul mentionat de dvs. este de mare ajutor...
Marturisiri Servicii Avocatura
servicii activitate contracte legislatie contact

Acordam asistenta juridica de specialitate celor care au primit amenzi contraventionale pe care doresc sa le conteste in instanta.

Constituie contraventie fapta savarsita cu vinovatie, stabilita si sanctionata ca atare prin lege, prin hotarare a Guvernului ori prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, a consiliului judetean ori a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Sanctiunile contraventionale sunt principale si complementare :

a) principale: avertismentul; amenda contraventionala; obligarea contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii; inchisoarea contraventionala, daca nu exista consimtamantul contravenientului pentru aplicarea sanctiunii de prestare a unei activitati Ón folosul comunitatii .

b) complementare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contraventii; suspendarea sau anularea, dupa caz a avizului, acordului sau autorizatiei de exercitare a unei activitati; inchiderea unitatii; blocarea contului bancar; suspendarea activitatii agentului economic, retragerea licentei sau a avizului pentru anumite operatiuni sau activitati de comert exterior temporar sau definitiv, desfiintarea lucrarilor si aducerea terenului in starea initiala.

Daca aceeasi persoana a savarsit mai mai multe contraventii, sanctiunea se aplica pentru fiecare contraventie.
Caracterul contraventional al faptei este inlaturat in cazul legitimei aparari, starii de necesitate, constrangerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilitatii, betiei involuntare complete, erorii de fapt, precum si infirmitatii, daca are legatura cu fapta savarsita, iar cauzele care inlatura caracterul contraventional al faptei se constata numai de catre instanta de judecata .

Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Executarea sanctiunii amenzii se prescrie daca procesul verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

AJUTORUL NOSTRU

Daca ati primit nejustificat o sanctiune contraventionala avocatii nostri specializati in astfel de cazuri, va pot ajuta prin introducerea unei plangeri contraventionale si prin sustinerea in fata instantei a tuturor aspectelor care sunt in favoarea dvs.
  Avocat Online | Avocat Bucuresti | Activitate | Contracte | Contact   Avocatii acestui site folosesc ca sursa de documentare legislativa produsele si serviciile oferite de Indaco Systems   indaco logo
  Consultanta Juridica asigurata de Casa de Avocatura " Hristescu, Ciocanea Si Asociatii " HCA.RO  


Valid XHTML 1.0 Transitional