home home harta site harta site favorite adauga la favorite
consultatii juridice
consultatii juridice
colaboratori
Reabilitarea Judecatoreasca
Modalitatea legala de integrare in societate a fostilor condamnati.
Infractiuni contra Patrimoniului
Abuzul de incredere, inselaciunea, delapidarea, gestiunea frauduloasa, tulburarea de posesie.
Mosteniri - Succesiuni
Transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre succesori.
Infractiuni contra Autoritatii
Protectia acordata de Codul Penal acelor institutii ce reprezinta o autoritate a statului.
Uzucapiune
Modalitate de dobandire a dreptului de proprietatea sau a altor drepturi reale
Divort-Partaj
Mijloc de desfacere a unei casatorii, prevazut de Codul Familiei.
 
marturisiri
Florin E, nespecificat
Stimati domni, va multumesc din tot sufletul pentru atentia pe care mi-ati acordat-o si mi-ati raspuns referitor la problema cu care ma confrunt....
Iuliana D, nespecificat
Va multumesc pentru atentia acordata mesajului meu. ...
Stoian A, nespecificat
Va multumesc mult ptr raspuns si intradevar articolul mentionat de dvs. este de mare ajutor...
Marturisiri Servicii Avocatura
servicii activitate contracte legislatie contact

Acordam asistenta juridica de specialitate in cazurile de infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciul.

Coruptia reprezinta folosirea abuziva a puterii publice, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup. Ca act antisocial, coruptia este foarte frecvent întâlnita în societate si este deosebit de grava deoarece favorizeaza interesele unor particulari, mai ales în aria economica, afectând interesele colective prin: însusirea, deturnarea si folosirea resurselor publice în interes personal, ocuparea unor functii publice prin relatii preferentiale, încheierea unor tranzactii prin eludarea normelor morale si legale.

Coruptia vizeaza un ansamblu de activitati imorale, ilicite, ilegale realizate nu numai de indivizi cu functii de conducere sau care exercita un rol public, ci si de diverse grupuri si organizatii, publice sau private, în scopul obtinerii unor avantaje materiale sau morale sau unui statut social superior prin utilizarea unor forme de constrângere, santaj, înselaciune, mituire, cumparare, intimidare.

Printre cauzele care favorizeaza aparitia coruptiei se regasesc si: slabirea autoritatii statului datorita ineficientei institutiilor acestuia, degradarea nivelului de trai al indivizilor, lipsa unor valori sociale însotita de alterarea respectarii principiilor morale, lipsa unei reforme la nivelul institutional si legislativ care sa fie în concordanta cu conditiile socio-economice. Fenomenul coruptie nu poate fi definit ca fiind propriu doar anumitor forme de guvernare. Coruptia este întâlnita atât în societatile democratice cât si în cele totalitare.

Limitarea fenomenului coruptiei, stoparea totala a fenomenului este considerata utopica, poate fi obtinuta prin mecanismul costurilor. Aceste costuri pot fi pecuniare sau sub forma recluziunii si au ca idee centrala indezirabilitatea efectuarii unor fapte reprobabile datorita costurilor mari pe care trebuie sa la plateasca un individ sau grup de indivizi atunci când faptele acestora sunt descoperite. Accentuând aceasta idee, legiuitorul, din dorinta de a descuraja un astfel de comportament, a definit coruptia printr-o serie de fapte cu caracter penal.

CUM VA PUTEM AJUTA

Avocatii nostri specializati se vor implica activ in realizarea tuturor actelor procesuale si procedurale necesare pentru tragerea la raspunderea penala a celor vinovati de savarsirea unor astfel de fapte.

Daca insa sunteti invinuit sau inculpat va vom asista la toate activitatile desfasurate in faza de urmarire penala si vom fi prezenti la toate sedintele de judecata incercand sa administram toate probele necesara si sa subliniem instantei toate aspestele care sunt in favoarea dumneavoastra, astfel incat sa probam nevinovatia sau sa obtinem o condamnare cu o pedeapsa foarte mica si cu suspendarea executarii acesteia.
  Avocat Online | Avocat Bucuresti | Activitate | Contracte | Contact   Avocatii acestui site folosesc ca sursa de documentare legislativa produsele si serviciile oferite de Indaco Systems   indaco logo
  Consultanta Juridica asigurata de Casa de Avocatura " Hristescu, Ciocanea Si Asociatii " HCA.RO  


Valid XHTML 1.0 Transitional